Canals acull la 10ª edició del Festival Internacional So XXI
Cultura so xxi
25/01/2020
El proper 25 de gener a Canals (València) comença la 10ª edició del Festival Internacional SoXXI, sota la direcció artística de Joan Soriano i la direcció pedagògica d'Alicia Arnau i amb el suport i patrocini de l'Ajuntament de Canals, a través de la Regidoria de Cultura, l'Institut Valencià de Cultura, el Danish Staten Kunstfond i diverses empreses i institucions relacionades amb el sector.

Aquest gran projecte (veure web), consolidat com un dels referents a nivell autonòmic i nacional està especialitzat en la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies  s'articularà través d'un cicle de 6 concerts interdisciplinaris on la percussió, la música d'avantguarda i les diferents arts audiovisuals es fondran de nou. El públic podrà gaudir en primícia i en primera persona la gran música contemporània per a percussió del moment de la mà de grans intèrprets i creadors. 

El projecte SoXXI acollirà de nou a algunes de les principals formacions, solistes i creadors de l'escena actual nacional i internacional. S'interpretaran peces de recent factura juntament amb els grans noms clàssic-contemporanis. En aquesta edició aniversari el públic podrà gaudir de 7 estrenes nacionals i 9 estrenes absolutes.

A més, al especial projecte 2020 l'organització preveu una sèrie de col·loquis, intervencions, performances, instal·lacions, conferències-concert i una exposició retrospectiva de la trajectòria dels deu anys del Festival SoXXI.

En SoXXI convergeixen artistes de diferents camps de la creació actual compromesos amb l'art d'avantguarda. Podrem gaudir de joves i prometedores formacions com és el cas de Digraph Project amb el qual s'inaugurarà l'edició 2020 al gener, amb una proposta que inclourà peces amb electrònica i videocreació. 

El dia 1 de febrer comptarem amb un dels grups internacionals de referència. El grup madrileny Neopercusión, amb una trajectòria de 25 anys com a referent de l'avantguarda musical espanyola i acompanyats per a l'ocasió de reconegut artista multimèdia Pere Vicalet a l'electrònica i difusió sonora. 

El 14 de març passarà per SoXXI, la formació extremenya de saxo i percussió, S.P Duo amb una suggerent proposta amb diferents estrenes nacionals i absolutes per a la formació que inclouran peces amb electrònica. 

El 25 d'abril InNova Duo, des d'Alacant, ens oferiran un exigent programa per flautes i percussió amb diferents estrenes nacionals i absolutes. En el mateix mes d'abril el públic podrà assistir a l'exposició retrospectiva dels 10 anys del Festival on es desenvoluparan diferents activitats. 

La X edició de SoXXI tancarà amb una doble proposta centrada en la figura del gran compositor cubà resident a Dinamarca Franz Louis Aguirre. Sota el títol de "Retrat de Louis Aguirre", d'una banda, el dia 16 de maig, el gran solista internacional danès David Hildebrandt oferirà un recital a solo monogràfic amb peces del compositor, conformat íntegrament d'estrenes nacionals i absolutes. El 17 de maig, el grup resident Projecte SoXXI, per a l'ocasió integrat per un septet de percussionistes i la col·laboració especial de José A. Suay al saxofó, posarà el gran punt final a aquesta fantàstica edició amb un gran programa monogràfic integrat per diferents estrenes nacionals i absolutes de Louis Franz Aguirre.

Tots els concerts i activitats d'aquesta edició seran d'entrada lliure per a tots els públics, fins a completar aforament de Centre Cultural de Canals Papa Calixte III. Les activitats que es desenvoluparan dins del marc de l'exposició retrospectiva "SoXXI, 10 anys de Cultura i Arts Contemporànies" es realitzaran a la Casa de Cultura "Ca Don José".

programa so xxi