Concert de Primavera de l'Associació Musical Canalense
23/03/2023

L'Associació Musical Canalense oferirà aquest diumenge, 26 de març, el seu Concert de Primavera, el qual comptarà amb un director-compositor convidat: David Pont i Ripoll. Amb entrada gratuïta, el Centre Cultural Calixt III acollirà aquesta cita musical des de les 12.00 hores.

 

David Pont i Ripoll és un músic polifacètic. La seua música l’ha estrenada la Banda Municipal de València, solistes de l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra de València, i en juny presentarà un encàrrec de l’Orquestra de RTVE. Com a director ha guanyat diversos primers premis a certàmens al capdavant de les bandes de Piles i Puçol.

Com a instrumentista forma part del quintet de metalls “Art of Brass Valencia” amb el que ha produït espectacles com “Carmen alla Brass”, “Innerland”, “Metallicum”, Exquisiteces o “Syncronismos”. Va gravar el disc “Pont de Colors” per a trombó solista i diverses formacions cambrístiques. Compositors de la talla de Oliver Rappoport, Anton Alcalde o Víctor Vallès li han dedicat obres. Des del 2008 és professor de trombó de la Banda Municipal de València.

En el programa del concert s'inclouen composicions seues com "Mariló", pasdoble dedicat a la seua dona del compositor. "Bab el Oued" marxa mora estrenada el 2021 per la Banda Municipal de València i dedicada als alacantins que van haver d’emigrar a terres algerianes a mitjan s.XX. El "Verger és Cristià", marxa cristiana que va guanyar el IV Concurs de Composició de Música Festera del Verger. I la peça que tancarà l'actuació, “La Ruta”, un homenatge al moviment contracultural conegut com La Ruta del Bacalao.

Tot això serà en la segona part, en la primera els protagonistes seran els professionals més joves de l'AMC, Àna Garcia Pérez al clarinet i Àngel Belda Para a la tuba, que tindran l’oportunitat de ser acompanyats per un instrument simfònic com és la banda. Interpretaran el II Concerto d’Oscar Navarro per a clarinet i banda i el Tuba Concerto de Martin Ellerby per a tuba i banda.

PROGRAMA

I PART
- Pasdoble: "Carol, l’orgul dels “agüelos”" de Francisco Esteve Pastor.
- "II Concerto" d'Oscar Navarro González
Solista: Ana Garcia Pérez.
- "Tuba Concerto" de Martin Ellerby
Solista: Àngel Belda Para
Director: Jaume Fornet Ausina

II PART
- Pasdoble: "Mariló" de David Pont Ripoll. 
- "Bab el Oued" (Marcha mora) de David Pont Ripoll. 
-"El Verger és Cristià" (Marcha Cristiana) de David Pont Ripoll.
- "La Ruta" de David Pont Ripoll
Director: David Pont Ripoll