Presentacions literàries d'abril i maig a Canals
03/05/2024
Les portes de la Casa de Cultura de Ca Don José sempre estan obertes a la possibilitat d'acollir presentacions de llibres d'autors i autores tant locals com dels pobles veïns. Durant els mesos d'abril i maig han sigut molts els qui han triat Canals per a mostrar-nos les seues obres.

El 17 d'abril, el xativí Toni Cucarella ens va parlar de la seua última publicació: "Qui de casa se'n va", una història ambientada en la Guerra Civil. L'acompanyava l'escriptor Antoni Martínez.

El divendres 26, la Sala d'Exposicions va acollir un acte molt emotiu per a presentar-nos 'Espais de Pedra Seca: imatges i poemes', de Maria Josep Juan i Francesc Tormo publicat per l'Ajuntament de Canals. Acompanyats per la regidora de Cultura, Loli Sanchis, i la música de marimba de Joan Soriano, ens van recitar alguns fragments d'un poemari il·lustrat amb fotografies que posa en valor la pedra seca com a fenomen arquitectònic i patrimonial en pobles com Canals.

Un dia després, la tercera planta de Ca Don José es va omplir de gom a gom per a acompanyar la canalina Yolanda Díez, autora de ‘Amar la maternidad y la vida. A pesar de sus duelos’, un llibre que naix, com diu la seua autora, “per a donar visibilitat, sense temor ni falsos mites, a la realitat que viuen moltes parelles i per a la qual ningú està preparat: el llarg camí cap a l'anhelada maternitat truncat amb la pèrdua d'un bebé. Eixos fills que mai arribaran a viure”.

Ja en maig, ahir dia 2, Begoña Chorques ens va presentar la seua novel·la de relats curts sobre el bombardeig de Xàtiva en 1939, 'Només una. Que si no faré tard'.

Finalment, esta vesprada tindrem a la Biblioteca Infantil una jornada per als més menuts de la mà de l'autora Carmen Sala amb el llibre 'Anna y el regalo misteriosos'. L'acte serà presentat per Paula Cuñat Sales i els xiquets i xiquetes que vinguen podran gaudir després d'un taller per a passar una bona estona.